• Herstedøster Skolevej 28, 2620 Albertslund

Bygninger

Skolens bygninger og faciliteter

Bygninger

Skolen består af 3 bygninger; Hovedbygningen i 3 etager fra 1914 kaldet Hvide Hus, ”Salen” fra samme tid og pavillonbygningerne i et plan oprindeligt fra 1970'erne. Skolen er løbende renoveret og om- og tilbygget. Grunden er afgrænset af statsskov og fodboldbaner.

Faciliteter og muligheder

Albertslund Lille Skole har legehuse, shelters, bålplads, sand, buske, gynger, rutchebane, klatretræer, overdækkede borde og boldbaner til basket, hockey, minifodbold og fir- og tobold.
Udearealer, der indbyder til mangfoldig leg og aktivitet; hulebygning, træklatring, entreprenørvirksomhed, rolle-, fange- og gemmelege og boldspil - eller bare at sidde og hyggesnakke.
Vi benytter os naturligvis også i rigt mål af vores skønne omgivelser, har brugsret til HICs fodboldbaner og tumler i vores sal.

Lokaler

Klasselokalerne passer til vore gruppestørrelser har i jordplan direkte adgang til det fri.
I tilknytning til indskoling har vi mindre køkkenfaciliteter og fællesrum. Beregnet på undervisning har vi desuden musiklokale, grovværksted, billedkunstlokale og fysik-/"science"-/natur-&-teknik-lokale.

Lokalerne bliver også gerne brugt udenfor skolens almindelige åbningstid til fx. klassearrangementer og mere private begivenheder.

Elevernes skolemøbler

Skolens møbler består af kontormøbler, Lundia og IKEA. De større børn fra ca. 3. og op, har sadelstole, der giver mobilitet og fleksiblitet. Nogle foretrækker traditionelle stole med ryglæn - det har de så i stedet. I de mindste klasser har de stole, der kan flexe og lidt mindre borde, så der er mere gulvplads. Klasserne skifter indretning efter hvordan de skal arbejde eller hvad de har behov for i en given periode.

Skolevejens trafiksikkerhed

Beliggenhed i særklasse

Omgivelserne er det første man bemærker, når man kommer til Albertslund Lille Skole. De fysiske omgivelser er væsentligt medvirkende til trivsel.
Albertslund Lille Skole er beliggende i udkanten af Herstedøster Landsby, der er en eksklusivt beliggende landsby med mange tilkommende børnefamilier og nyt byggeri i den originale landsbystil. I bil ligger byen kun 15 minutter fra City, Stranden og Roskilde Domkirke hvis man benytter motorvejen eller Ringvejen. Der går busser til og fra Glostrup, Albertslund eller Ballerup station.

Albertslund Lille Skole ligger ud til Vestskoven, Vestegnens største rekreative område med søer, åer, beplantninger, dyr og udsigt til Herstedhøje, ét af de største kunstigt anlagte "bjerge", hvorfra man kan se Roskilde Domkirke, Zoologisk Have og Avedøre værket på en klar dag. Skolens nærmeste naboer er Naturskolen og Herstedøster Idræts Club (HIC), med hvilken vi har et godt og mangeårigt samarbejde.

Tryg skolevej

Ved skolen er der stort set ikke anden trafik end den forældrene selv udgør. Så forældrene har et stort ansvar for børnenes sikkerhed til og fra skole – en sikkerhed, der varetages bedst ved at flest muligt cykler. Vi opfordrer til, at man cykler med sit barn og lærer det cykelvejen.
Der går cykelstier lige til døren fra bl.a. Albertslund og Glostrup. I løbet af 2. klasse vil langt de fleste børn selv kunne cykle til skolen. I indkøringsfasen den første uges tid, er man velkommen til at ringe til kontoret kl. 9 – så tjekker vi gerne om barnet er i ”sikker havn”.
På skolen tager vi ofte på ture, hvor vi cykler, så vi forventer, at børnene før skolestart har lært at cykle, og at alle har velfungerende cykler og kører med cykelhjelm i vores varetægt.
Kommer man langvejs fra går der bus til Landsbyen, og så er der en lille gåtur på ca. 5 minutter gennem Landsbyen.